Serviciile Noastre

Terapie dentara - Protetica dentara - Ortodontie dentara - Implantologie - Chirurgie dentara

Ortodontie dentara

Ortodontie dentara

Ortodontia este specialitatea stomatologiei care se ocupa cu indreptarea (corectarea) pozitiilor dentare (malformatiilor dentare).
Oamenii inteleg ca ortodontia (aparatul dentar) este solutia naturala (impotriva dizarmoniilor dentare) pentru o estetica dentara placuta
Ortodontia se adreseaza atat tinerilor de peste 5 ani cat si adultilor, cu specificatia ca un tratament dentar cu cat este inceput mai devreme cu atat dureaza mai putin si este mai eficient. (in cazul in care aveti dintii inghesuiti este posibil, daca nu accesati servicii de ortodontie sa faceti parodontoza chiar daca va periati regulat)
Durata de tratament  se poate estima doar in urma unui consult ortodontic, durata fiind specifica de la un caz la altul.

La cabinetul stomatologic Nouman Dent  aveti atat optiuni clasice cat si optiuni de ultima generatie in privinta tratamentelor dentare ortodontice:

Aparate dentare mobile, aparate dentare fixe cu braketi ceramici, metalo-ceramici sau metalici, metodele de ultima generatie Invisalign ori aparat dentar lingual (invizibil) Incognito (pus pe partea linguala a dintilor).

Aparatul dentar lingual (Invizibil) – este confectionat in mare parte din aur si se fixeaza pe partea (linguala) din interior a dintilor astfel ca nu poate fi vazut, conferind o estetica placuta (dat fiind inexistenta vizuala) – aceasta fiind una dintre diferentele dintre aparatul dentar invizibil si celelalte aparate dentare. Se realizeaza in laboratoarele din Germania, confectionarea lui dureaza pana la 10 zile (avantajul este ca Incognito impiedica procesul carios, partea linguala a dintilor fiind plina de saliva curata tot timpul, dar si datorita faptului ca aurul este usor tolerat de catre organism)

Aparatele dentare cu brakets-uri ceramice sunt superioare celor metalice ca  aspect dar si ca biotoleranta.In cazul in care  costurile sunt prea mari, se poate alege o varianta intermediara : braket – urile metalo-ceramice. Absolut toate solutiile sunt eficiente, insa o mare diferenta este vizibila din punct de vedere estetic.

Tratamentul ortodontic Invisalign – este singurul tratament ortodontic, modern, fara bracket-uri, metal, sarme si alte componente. Metoda se numeste “Invisalign” si se realizeaza cu ajutorul unor “gutiere transaparente“ dintr-un material special, numite si aligners. Gutierele sunt comfortabile si se pot inlatura atunci cand avem nevoie ( la masa, la periaj). Aceste gutiere speciale Invisalign se utilizeaza numai pentru anomalii usoare, pentru corectarea pozitiilor dentare.

Nu este usor pentru parinti sa estimeze atunci cand copii lor au o nevoie ortodontica.

Iata cateva simptome care indica necesitatea unui consult ortodontic:

Suptul degetului
Inghesuirea (pozitia anormala) a dintilor
Pierderea timpurie sau intarziata a dintilor de lapte
Lipsa contactului sau contactul anormal al dintilor
Dificultati atunci cand musca sau cand mesteca
Respiratia orala
Maxilarele care se misca ori produc sunete ciudate
Muscarea obrazului sau a palatului
Maxilarele, dintii, etc ; disproportionale cu restul fetei

Controalele periodice sunt extrem de importante pentru evolutia pozitiva a tratamentului. Medicul ortodont va aloca lunar o parte din timpul sau (aprox 15 minute) pentru controlul aparatului dentar, timp in care va strange sau va slabi aparatul ortodontic in functie de situatie, va efectua profilaxia necesara si va efectua alte interventii ortodontice in functie de necesitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *