Serviciile Noastre

Terapie dentara - Protetica dentara - Ortodontie dentara - Implantologie - Chirurgie dentara

Implant dentar

Implant dentar

Un implant dentar este o piesa sub forma de surub, avand in componenta, ca material, titanul. Implantul dentar se insereaza in osul maxilar sau mandibular printr-o interventie chirurgicala si deserveste ca suport de prindere pentru dinti. Dupa inserare, va trebui sa treaca o perioada de timp (aprox. 4-6 luni), pana se stabileste o relatie de legatura (osteointegrare) intre implantul dentar si os, dupa care  se aplica bonturile protetice. In aceasta perioada nu veti ramane fara dinti,  se vor realiza  coronite provizorii. Implantul dentar este utilizat ca sprijin pentru o coroana dentara din ceramica, punte totala sau partiala de dinti ceramici, iar in unele cazuri  proteza dentara. Implanturile dentare pot sa sprijine unul sau mai multi dinti. Pentru operatiunea de implant dentar va trebui sa veniti la clinica stomatologica Noumand Dent, medicul dentist va va consulta si vizualiza radiografia dentara, dupa care sunteti preluat de colegul sau, un medic cu competenta in implantologie orala (medicul implantolog). Acesta la randul sau va analiza starea osului si in ce conditii se poate face implant dentar, dupa care va trebui sa realizati un set de analize medicale necesare pentru inceperea operatiei de implant dentar.

Cine poate beneficia de implant dentar ?

De implant dentar  poate beneficia orice persoana care are dantura incompleta, dar care nu are probleme foarte mari cu osul. In acest caz de cele mai multe ori se poate face aditie de os de catre medicul chirurg implantolog. In alte cazuri se pot realiza interventii chirurgicale de tip BMF (buco-maxilo-faciale) dar cu spitalizare. Lipsa unuia sau a mai multor dinti  poate fi suplinita prin restaurarile protetice pe implante, acestea putand inlocui dintii lipsa.
Multi pacienti de varsta a treia pornesc de la  prejudecata ca nu mai pot face implant dentar, din cauza varstei inaintate, ceea ce este fals – numai medicul implantolog ne poate spune daca este sau nu posibil ; este vorba de starea de sanatate a osului si a organismului. Inainte de operatie medicul dentist care va face implant dentar va va trimite sa faceti un set de analize necesare pentru operatia de implant dentar.

Analize necesare pentru implant dentar :

Colesterol ; Timpi de sangerare ; Timpi de coagulare ; Transaminaze ; Hemoleucograma ; Glicemie ; Calcemie ; Acid uric ; Uree ; VSH.

Daca analizele sunt in regula, iar osul este suficient, se va trece la operatia de implant dentar, ce dureaza in medie aproximativ 20 de minute / implant, daca starea osului permite acest lucru ; in situatii mai complicate se poate ajunge chiar si pana la o ora.
Ca obiectiv  de conservare a osului dar si de reducere a duratei de tratament, este adaugarea unui implant dentar pe locul unei extractii efectuate recente. Exista proceduri care completeaza operatia de implant dentar : sinus lifting-ul si aditia de os.
Sunt totusi dezavantaje pentru pacientii care fumeaza si/sau care nu au o igiena dentara corespunzatoare;  durata de viata a implantului dentar va fi  mai scurta in cazul lor – de aceea se recomanda vizita periodica (6 luni) la clinica de stomatologie.

Avantajele majore ale unui implant dentar sunt:

Durata de viata a acestuia este destul de mare, in mare masura depinzand de fiecare pacient si organism in parte (mosteniri genetice, boli, mod de viata, vicii, etc)
Reduce resorbtia osoasa prin transmiterea fortelor masticatorii in interiorul osului din care se compune maxilarul prin gimnastica functionala pe care o ofera osului receptor.
Evita slefuirea dintilor vecini, sanatosi, adica salvarea lor, permitand ca stilul de viata al pacientului sa fie cat mai aproape de natural si estetic

Comments (1)

  1. Buna ziua.
    ma intereseaza un implant dentar . De fapt 2 implanturi dentare
    Am mai fost la dvs si imi place cum lucrati.
    Se poate sa imi spuneti un pret pentru implaturile dentare finale?deoarece nu mai doresc coronite pentru a afecta ceilalti dinti sanatosi
    multumesc frumos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *